OstaVihdistä testaa: Kenttälän lounasbuffet ravintola

OstaVihdistä testaa: Kenttälän lounasbuffet ravintola

OstaVihdistä testailee paikallisia ravintoloita ja tarjontaa silloin kuin ehtii – ja kirjoittaa niistä joko suoraan sosiaaliseen mediaan tai sitten tänne nettiin.

Tällä kertaa kävimme testaamassa voiko halvalla syödä hyvin eli kohteena oli Kenttälässä toimiva Lounasgrilli Kenttälä, mikä nimestään huolimatta on siis iltaisinkin auki. Mennessämme emme olleet lukeneet Vihdin Uutisten paikasta maaliskuussa kirjoittamaa juttua vaan menimme ns. omasta aktiivisuudesta testaamaan paikan. Millainen siis on 8,90€ lounas, mikä hinnaltaan on siis lähtökohtaisesti mielestämme halpa. Lounasgrilli Kenttälässä tuo hinta pitää sisällään: päivittäin vaihtuvana buffet lounaana lounasjuoman, salaatin, muutaman valinnaisen lämpimän ruoan, leivän sekä jälkiruoan kahvin/teen, siis hintaan 8,90€. Lisäksi lämpimässä ruoassa on aina valittavana myös pari erilaista pizzaa…

Ulkoapäin grilliravintola on vähän mitä on, mutta emme antaneet sen haitata sillä toisinpäin voidaan kokemuksesta sanoa, että moni kakku päältä kaunis, joten ei muuta kuin testaamaan. Kävimme syömässä keskellä viikkoa, emmekä olleet ainoita lounastajia. Söimme hitaasti ja meidän aikana syömässä ehti käväistä useampikin pöytäseurue, jotka söivät suomalaiseen lounastyyliin nopeasti ja tyylipuhtaasti- kiitos ja näkemiin.

Ravintola on siisti, mistä täydet pisteet. Siis siisti niin ruokailuvälineet,  pöydiltä, tiskeiltä kuin myös lattiat olivat puhtaat. Eikä tässä ole kyse nipottamisesta, on tullut käytyä ravintoloissa missä päällisin puolin kaikki on kunnossa mutta sitten kun katse osuu lattiaan tai esimerkiksi kuvassa näkyvien pöytien alle, tilanne muuttuu – Kenttälässä ei +

Salaatti ihan kiva. Tässä vaiheessa pitää muistaa, että lähtökohta on 8,90€ koko lounas, joten ei voi liikoja odottaakaan.

Lämmin ruoka vaihtoehtoja oli yrttipossuleike, sesam leivitetty broileri, lasagne, kebab ja pizzabuffa, joista valitsin testiin possua ja kebabia. Kanaa olisin maistanut mutta allergiani vuoksi seesami ei onnistu ja lasagne valitettavasti näytti aivan joltain muulta ruokalajilta kuin lasagne, joten jätin tällä kertaa ottamatta (tietenkin jos heidän lasagnensa on putkipastaa kinkkusuoikaleilla päällä juustoa ja pekonisiivuja). Isot plussa tuoreista vihanneksista joita oli valittavissa sekä tuoreesta leivästä, jota ei oltu ”seesamoitu”. Itse kebabliha oli hiukkasen kuivaa ja mautonta. Yrttipossun kastike oli erikoisen makuista ja maussa tuli enemmänkin etikka läpi kuin yrtit ja hieman jäi epäselväkuva mitä kastike itseasiassa oli (mutta ei ollut hyvän makuista), itse possuleikkeet olivat superohuita, mutta ihan ok syötäviä. Jälleen kerran pidä mielessä, että lounaan hinta on 8,90€

Tuli mieleen, että miksi tehdä näin monta lounasvaihtoehtoa, jos jokaisessa joutuu vähän ”cut the corners” eli tekemään halvemmalla, entä jos tekisi yhden ruokalajin vähemmän mutta ne pari, joita tekee ja tarjoaa, vähän paremmilla aineilla. Kannattaisiko miettiä?

Pizzapuffan pizzoista maistoin toista – ei ollut hyvää. Pizza oli mauton, letkeä joka olisi ollut parempi jättää tekemättä kuin tarjota syötäväksi.

Jälkiruoka kahvi ainakin testipäivänä oli hyvin ”paahtunutta” ja tapa tuoda lisää uutta tuoretta kahvia ja kaataa vanha kahvi uuden sekaan ei herättänyt yhtään positiivisia ajatuksia – vanha kahvi pois ja uusi tilalle, ok? Kahvin kanssa oli tarjolla kolmea erilaista kakkua/pullaa – siis kaupan valmista?? Kannattaisiko vaikka sitten itse leipoa yksi isompi satsi jotain tai panostaa yhteen, kuin ostaa kolmea kaupan valmista -vihje (!).

Olen tehnyt lounasarvioita paljon, sekä hyviä että huonoja, joten kokemusta on. Grillikahvio Kenttälän arvio:

Siisteys                     plussaa
Palvelu                      ok
Hinta                        edullinen
Salaattibuffa            7-/10
Pääruoat                  6/10
Jälkiruoka                5½/10
Hinta laatusuhde   kohtuullinen

Kun lounas maksaa 8,90€ et voi odottaa gourmet ruokaa. Grillikahvio Kenttälä oli kuitenkin siisti paikka vaikka ruoka vähän pettikin, joten varsinaista suositusta emme voi antaa, mutta jos edullisesti haluat syödä mahasi täyteen, miksi ei.