10 vinkkiä pienen yrityksen markkinointiin

10 vinkkiä pienen yrityksen markkinointiin

Monesti menneinä vuosina me olemme keskustelleet paikallisten yrittäjien kanssa ympäri Uuttamaata. Monesti olemme jääneet sellaiseen käsitykseen, että mikäli emme voi tehdä maksutta digitaalisesti markkinointia, ei sitä meiltä tilata – kuitenkin sama taho saattaa tilata periaatteessa täysin saman palvelun kauempaa, ja maksamalla jopa 10x summan euroja. WTF???

Joten ajateltiin sitten perjantain kunniaksi laittaa tulille maksutta ja täysin ilmaisesti kymmenen vinkkiä pienen, paikallisen yrityksen markkinointia ajatellen. Ja jos tilanteesi on tällä hetkellä stressaava, ja peräti ahdistava. Suosittelen että käytät vartin ja luet vähän tietoja CBD-tuotteista ja endokannabinoidijärjestelmästä – klikkaa tästä!

Vinkki 1: Aloita blogin kirjoittaminen

Jos olet ammattilainen omassa hommassasi, aloita blogi. Kestää kylläkin aikansa, ennenkuin isommat porukat sitä huomaavat, jollet sitten käytä Google- tai Facebook tai jopa Instagram tai Twitter mainontaa, mutta mikäli olet hyvä siinä mitä teet – kerro se maailmalle ja ole ylpeä itsestäsi ja ammattitaidostasi.

Vinkki 2: Saa asiakkaasi kertomaan sinusta

Digitaalinen maailma, sosiaalisen median kanavat ja muut mahdollistavat helposti myös sen, että asiakkaasi voivat kertoa sinusta, suositella sinua muille. Kun saat heidät tekemään sen vaikka Facebook sivullaan, ja vielä linkin kanssa – olet hyvällä ja tuottavalla tiellä.

Vinkki 3: Käytä Googlen apulaiset avuksesi

Onko yrityksesi jo listattuna Googlen kartalle? Se ei nimittäin mene sinne aivan automaattisesti, ja jos otat oman karttasijaintisi haltuusi, voit lisätä kuvia ja paljon muutakin, minkä Google sitten näyttää aivan maksutta.

Vinkki 4: Hankkiudu podcastin vieraaksi tai vaikkapa Twich tai YouTube kanavalle

Jos et itse osaa tai halua tehdä videoita, voit aina etsiä sopiva tuottajan ja mennä vieraaksi. Jos todellakin olet oman ammattisi ammattilainen, netistä varmasti löytyy sopiva tubettaja tai podcastaaja sinulle.

Vinkki 5: Konvertoi kommentit muualla paluulinkeiksi

Jos löydät netistä sivuston, joka on käyttänyt sinun palvelujasi esimerkkinä tai puhunut teistä, pyydä heitä myös lisäämään linkin kotisivuillesi. Paluulinkki on siis sinun omille sivuillesi johtava nettilinkki, joka sijaitsee muualla kuin omilla kotisivuillasi – loogista, eikö niin.

Vinkki 6: Löydä sopiva sosiaalisen median ryhmä

Sosiaalisen median kanavia on tarjolla nykyään joka lähtöön. Pienellä vaivalla löydät varmasti useammankin ryhmän, jonka jäseneksi voit hakeutua, ja missä voit tuoda ilmi omaa osaamistasi.

Vinkki 7: Tutki oman alasi hakusanoja, tee keyword- analyysi

Jos nyt tuntuu, että meni liian tekniseksi, käytä Googlea. Sitä ne kaikki muutkin tekevät, ja katso mitä tulee vastaan jos laitat keyword ideas, keyword analysis. Asiasta nimeltä hakusanat, löytyy kymmeniä sivustoja myös suomeksi.

Vinkki 8: Pidä tauko

Jos olet tottunut tekemää pitkää päivää ja vielä viikonloputkin. Suosittelemme ettäpidät tauon – joko vähintään viikonlopun, tai jos et siihen pysty, niin yhden illan ilman televisiota ja älypuhelinta sekä nettiä. Tauon pitäminen hektisessä ympäristössä saattaa viedä ajatukset aivat uusille urille, ja kehittelet uusia toimintaideoita omalle yrityksellesi – tai sitten saat vain ladattua akkuja, mikä sekin on tärkeätä. Koskaan ei pidä unohtaa oman itsensä hyvinvointia, sillä se on tärkeä lähtökohta myös yrityksen kehittymisessä ja menestymisessä.

Vinkki 9: Hakeudu yrittäjien seuraan

Löydä arkeesi keino olla tekemisissä myös muiden yrittäjien kanssa. Jos et pääse omasta paikastasi pois, olisiko mitään keinoa saada yrittäjiä käymään luonasi? Think outside of the box. Toiset yrittäjät pyörittelevät mielessään samantapaisia asioita ja omien vertaisten ryhmässä, tulivat he sitten miltä alalta tahansa, voi saada toimiva ideoita omaan toimintaa ja sen markkinointiin.

Vihdissä voisit miettiä vaikka YritysVihti ry:n palveluita.

YritysVihdin tavoitteena on olla Suomen laadukkain, ketterin ja kustannustehokkain yritysneuvonnan tarjoaja. Yrittäjävetoinen toiminta käynnistyi vaiheittain syksyn 2018 aikana ja henkilökohtaisten neuvontapalvelujen lisäksi tarjoamme mm. hyödyllistä kirjallisuutta ja verkkokursseja. Meiltä löytyy apua kaikkiin yrityksen elinkaaren vaiheisiin, joten ota rohkeasti yhteyttä. Yhdessä nostamme Vihdin  alueen yrittäjien kilpailukykyä! 

https://www.yritysvihti.fi/

Vinkki 10: Mieti oman YouTube kanavan tai Twitch kanavan avaamista

Oletko valovoimainen, esiintymiskykyinen? Onko sinulla sanottavaa? Voit jo helposti älypuhelimella ja sopivalla jalustalla aloittaa oman YouTube tai Twitch kanavan omasta aiheestasi. Muista kuitenkin, että asiallisen kerronnan tulee olla kuunneltavaa, ei puuduttavaa – eikä lähetyksien liian pitkiä, jos olet yksin. Youube tai mikä tahansa video/suoratoistokanava voi hyvin tehtynä olla todellinen buusteri yrityksen myynnille.

Jos kuitenkin tuntuu, että jotain pitäisi tehdä- mutta näistäkään vinkeistä ei oikein ollut avuksi, ota meihin yhteyttä vaikka laittamalla postia myynti@ertuki.fi osoitteeseen, tai soita suoraan 010-3274230, meillä on kokemusta markkinoinnista, myynnistä ja niiden kehittämisestä ja tekemisestä nimenomaan pienten yritysten kanssa jo yli 30 vuoden ajalta.