40 minsaa stadista on Vihdin taikatalvi

40 minsaa stadista on Vihdin taikatalvi

Vihti osallistuu Ylen Puoli seitsemän -ohjelman julkistamaan Suomen paras talvikaupunki 2022 -kilpailuun. Päräyttävän, 30-sekuntisen kilpailuteoksen ovat kynäilleet Vihdin kunnan kulttuurituottajana työskentelevä Tommi Muhli ja Eero Joenrinne (Joenrinne Films). Musiikkivideolla nähdään seikkailemassa aito vihtiläinen metallisankari Nummelanharjun druidi, jonka matkassa tutustutaan paikkakunnan talviaktiviteetteihin Vihti Skin tunnetuissa laskettelurinteissä ja uudessa taikamattohississä, harjun legendaarisilla laduilla sekä Nummelan lentokentän suositulla retkiluisteluradalla.

Vihti osallistuu Suomen paras talvikaupunki 2022 -kilpailuun. Videolla seikkailee vihtiläinen metallisankari Nummelanharjun druidi. Kuva: Vihdin kunta
Vihti osallistuu Suomen paras talvikaupunki 2022 -kilpailuun. Videolla seikkailee vihtiläinen metallisankari Nummelanharjun druidi. Kuva: Vihdin kunta

– Idea kilpailuun osallistumisesta tuli aktiivisen kuntalaisen lähettämästä yhteydenotosta. Mietimme mukaan lähtemistä noin kaksi sekuntia, jonka jälkeen asiat alkoivat rullata täydellä höyryllä. On mahtavaa voida työskennellä todellisten moniosaajien kanssa, sillä vain muutaman päivän kuluttua hyppysissämme oli tämä mestariteos, kunnan elinvoimajohtaja Petra Ståhl kertoo.

Kilpailu etenee siten, että arvovaltainen tuomaristo Ylellä valitsee finaaliin kolme paikkakuntaa, joilla vieraillaan kuvaamassa mielenkiintoisimmat paikat ja tapaamassa kunnan asukkaita. Yleisö pääsee valitsemaan varsinaisen voittajapaikkakunnan Puoli seitsemän -lähetyksessä laskiaistiistaina 1.3.2022. Yleltä kerrotaan, että kilpailun voittajalle on luvassa mainetta, kunniaa ja pokaali. Voittajapaikkakunnalta tehdään myös suora Puoli seitsemän -lähetys talvella 2023.

– Odotukset kilpailumenestyksestä ovat kieltämättä kovat, ja yöunet ovat menneet koko kilpailutiimiltä. Varsinaiset kuvauksetkaan eivät olleet pala kakkua, sillä druidin tekemät lumienkelit ja muut talviseikkailut syntyivät metallirengaspaidassa yli kymmenen asteen pakkasessa. Tämä sisukkuus kertoo Vihdistä ja vihtiläisyydestä – Jos pääsemme mukaan kolmen parhaan joukkoon finaaliin, kannustamme samalla sisukkuudella Vihdin ansaittuun voittoon ja Suomen parhaaksi talvikaupungiksi, sanoo kunnanjohtaja Erkki Eerola.

Mutta mitä miettii kaikesta tohinasta Nummelanharjun druidi. Aikooko hän nauttia lumileikeistä jatkossakin Vihdin laduilla ja rinteissä?

– Vihdin talvi tarjosi maailmanluokan olosuhteet testata peltipaidan lisäksi nahkahousujen aero- ja termodynaamisia ominaisuuksia, eikä häpeile vertailussa pohjoisille verrokeilleen. Vihti on röyhkeästi ja rohkeasti omaa luokkaansa. Nähdään ja tykitellään!

Nummelanharjun druidi: Vihdin taikatalvi
Musiikki säv/san/tuotanto: Tommi Muhli, Vihdin kunta
Kuvaus ja editointi: Eero Joenrinne / Joenrinne Films

Ps. Suosittelemme lumileikkeihin säänmukaista vaatetusta.https://www.youtube.com/embed/HeBh1oiTsC8Vihdin taikatalvi -video

Vastuullinen kuluttaminen

Kuinka paljon meidän pitäisi itse miettiä kaupassa käydessämme, sitä mitä vastuullinen kuluttaminen oikeasti tarkoittaa. Vai olisiko se lainsäätäjien ja markkinavoimien vastuulla, voi voiko markkinoita edes pakottaa toimimaan vastuullisesti, koska kuitenkin yritysten tavoite on tuottaa voittoa, eikä silloin voi tuottaa tavaroita myyntiin kaikkia ajatellen – esimerkiksi luksustuotteet saattavat olla vastuullisesti tuotettuja, mutta niihin ei kaikilla todellakaan ole varaa. Mikä sinusta itsestäsi ovat sellaisia asioita, joita vastuullisen kuluttajan pitäisi omassa kulutuksessaan ja arjessaan huomioida?