Elokuussa Lohjalla aivan uusi festari: Factory by the Lake eli FBTL

Factory by the Lake Lohja

Factory by the Lake – FBTL festivaali järjestetään Lohjalla upeassa tehdasmiljöössä Lohjanjärven rannalla, joka on aiemmin ollut suljettuna yleisöltä. Festivaalialue sijaitsee aivan Lohjan keskustan tuntumassa ja matkaa Helsingistä on reilu puoli tuntia. Luvassa on kaksi päivää upeita elämyksiä niin ulkona kuin sisälläkin. Itse festivaalialueelle on maksuton sisäänpääsy, mutta tähtiartistien keikat ovat maksullisia. Festivaalialueella on tarjolla maksutonta musiikkia, nuorisobandejä, taidetta, kulttuuria, ruokaa ja juomaa sekä monenlaista tekemistä lapsille.

Maksuton festivaalialue

Luvassa on kaksi päivää upeita elämyksiä niin ulkona kuin sisälläkin. Itse festivaalialueelle on maksuton sisäänpääsy, mutta tähtiartistien keikat ovat maksullisia. Festivaalialueella on tarjolla maksutonta musiikkia, nuorisobandejä, taidetta, kulttuuria, ruokaa ja juomaa sekä monenlaista tekemistä lapsille. Vastaavaa keikkaa etkä näin erikoisia puitteita et siis ole vielä kokenut.

Saara Aalto 23.8.

Monipuolinen laulaja, Saara Aalto esiintyy torstaina 23.8. Factory by the Lake Festivaaleilla Lohjalla. Konsertin jälkipuoliskolla kuultava Antonín Dvořákin yhdeksäs sinfonia “Uudesta maailmasta” tekee vaikutuksen niin kokeneeseen kuin ensikertalaiseen konserttikävijään. Tätä konserttia kuvaa ihana, tunnelmallinen, romanttinen ja unohtumaton. Pelkästään paikka tulee olemaan unohtumaton ja Saaran upea ääni yhdistettynä Lohjan kaupunginorkesterin sovituksiin tulee olemaan kesän taianomaisin keikka.

Anssi Kela 24.8.

Nummela-klassikkoalbumista muodostui yksi maamme kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä pitkäsoitoista. Mikan faijan BMW lienee myös tuttu. Illan settilistalle on tunkua sillä Anssi Kelalla on listahittejä vaikka useammalle konsertille. Tämä ilta on kuitenkin jotain täysin poikkeuksellista, josta et halua jäädä paitsi! Kelan tuttujen hittien lisäksi lavalla kuullaan nimittäin myös Lohjan kaupunginorkesteri, jonka sovitukset ovat jotain jota et ole Anssi Kelan keikoilla kokenut aiemmin.

Cledos 24.8.2024

Multiplatinaa omilla ja feattaamillaan kappaleilla striimannut Cledos on yksi suosituimpia nykypäivän kotimaisia rap-artisteja. Karismaattinen ja anteeksiantamaton lavaesiintyminen, laajasti eri genrejä tuotannossa sekä räjähtävä meno kuvaavat tätä iltaa parhaiten. Lohjan kaupunginorkesteri on mukana järjestämässä Cledosin keikkaa, mutta Cledos esiintyy ilman kaupunginorkesteria. Keikka järjestetään mielettömän upeassa tehdashallissa, joka jo poikkeuksellisena paikkana takaa illan jota et ole vielä kokenut.

Perjantai 23.8.

  • klo 17.00-19.00 Ulkolavalla, The Voice Of Finlandista tuttu Marko Turunen VAPAA PÄÄSY
  • klo 19.00-21.00 Päälavalla, Saara Aalto – musikaaleista uuteen maailmaan -konsertti LIPUT NETTICKET
  • klo 21.00-23.00 Ulkolavalla, Eri esiintyjiä kuten Lohjan oma rokkikukko Tommi Fäldt

Lauantai 24.8.

  • klo 11.00-15.00 Monipuolista ohjelmaa ja tekemistä lapsille yhteistyössä Nuori Lohja
  • klo 12.00-14.00 Päälavalla, Lohjan nuorisobandien parhaimmistoa VAPAA PÄÄSY
  • klo 15.00-16.00 Päälavalla, Cledos LIPUT NETTICKET
  • klo 17.00-20.00 Ulkolavalla Olli Hartonen VAPAA PÄÄSY
  • klo 20.00-22.30 Päälavalla ANSSI KELA ja LOHJAN KAUPUNGINORKESTERI, LIPUT NETTICKET

Festivaalialue

Tapahtuma-alueen muodostavat Lohjan Pitkäniemen alueella sijaitsevan tehdasalueen upea miljöö sekä luonnon kaunis järviympäristö. Festarialueelta löytyy useita pieniä tapahtumapisteitä ja yksi sisätiloissa sijaitseva esiintymislava. Kävijöitä palvelevat monipuolinen ravintolatarjonta, laadukkaat anniskelupisteet sekä oheisohjelmaa tarjoavat myyntikojut. Alueella on erikseen annistelualueet, joten juoma kädessä ei voi siirtyä koko alueen poikki.

Ruokailu

Alueella on monipuolinen ruokatarjonta ja makumaailma ulottuu Thaimaalaisesta paikallisiin grilliherkkuihin. FBTL ymmärtää ympäristövaikutuksista ja pyrimme huomioimaan kestävän kehityksen myös tapahtuman järjestämisessä. FBTL mukana ovat Nummela Thai Kitchen, Lohjan Grillimestarit, Wild Taste, Deli Bakers, Aurlahden Rantakafe ja Pure Experience.