Ethereum matkii Bitcoinia! Toiseksi suosituimman kryptovaluutan kaikkien aikojen ennätys

Ethereum matkii Bitcoinia! Toiseksi suosituimman kryptovaluutan kaikkien aikojen ennätys

Ethereum (ETH), markkina-arvon ja volyymin mukaan toiseksi suurin kryptovaluutta, saavutti helmikuussa uuden ennätyksen. Tämä johtui institutionaalisten sijoittajien lisääntyneestä kiinnostuksesta markkinoihin ja siitä, että Chicagossa toimiva pörssi (CME) julkaisi äskettäin ETH-pohjaiset futuurit.

Ethereumin historiallinen hinta

Toiseksi suosituin kryptovaluutta saavutti ennätyksellisen korkean tason eli 1 969 dollaria kolikkoa 19. helmikuuta. Siten sen arvo on vuoden alusta lähtien noussut yli 1 200 dollaria.

Suuri osa tämän kunniasta kuuluu Chicagossa toimivalle CME-pörssille. Viikkoa aiemmin se julkaisi futuurit Etheristä, virtuaalivaluutasta, joka tukee Ethereumin lohkoketjun tapahtumia. Termien ”Ether” ja ”Ethereum” välillä on tietysti ero, mutta kryptovaluuttamaailma on jo pitkään käyttänyt niitä keskenään.

Suuremmat institutionaaliset panokset ovat myös auttaneet Bitcoinia. Maailman arvokkain kryptovaluutta rikkoi myös edellisen ennätyksensä ja saavutti uuden kaikkien aikojen ennätyksen, yli 57 000 dollaria.

Kolikoiden välillä on kuitenkin selkeitä eroja.

”Ethereum on todella aliarvostettu, ja mielestäni se on ollut näin alusta alkaen monimutkaisen luonteensa vuoksi”, Luis Cuende sanoo. Hän on perustanut Aragonin, joka on Ethereumin lohkoketjussa toimiva hajautettu sovellus.

Cuende lisää heti: ”Internet 3.0:n maailmanlaajuinen verkostoituminen on jännittävää ja edelleen uutta. Sanoisin jopa, että seuraavien kolmen kuukauden aikana Ethereum-kolikon arvo saavuttaa 2 500 dollarin rajan.”

Yhä useammat instituutiot sijoittavat kryptovaluutoihin

Valtavirran yritykset suosivat Bitcoinia yhä enemmän. Tämän vahvistavat viimeaikaiset investoinnit – esimerkiksi Elon Muskin Tesla. Yritys osti BTC:tä valtavalla 1,5 miljardin dollarin summalla.

Se ei ole poikkeus, koska muut yritykset, kuten Mastercard tai BNY Mellon, sijoittavat myös kryptovaluuttaan.

Jeffrey Gundlach, miljardööri ja sijoituspalveluyrityksen DoubleLine Capitalin toimitusjohtaja, on myös muuttanut mieltään Bitcoinista. Mies, jonka tunnemme toistaiseksi perinteisestä sijoitusmenetelmästään, julkaisi äskettäin mielenkiintoisen twiitin.

Hän kirjoitti: ”Bitcoin voi olla ärsyke, ei kulta. Suppiloon kaadettu vesi luo ryöpyn.”

Mielenkiintoista on, että vain kuukausi sitten Gundlach sanoi suhtautuvansa neutraalisti Bitcoiniin valuuttakurssin volatiliteetin vuoksi. Se punnitsi ensisijaisesti hänen perspektiiviään sijoittaa kryptovaluutoihin.

Bitcoinin suosioon on myötävaikuttanut myös Purpose Bitcoin ETF -rahastojen, ensimmäisten Bitcoin-pörssissä käytävien rahastojen kaupankäynnin nousu, joka sai hyväksynnän Kanadan sääntelyviranomaisilta. Ne ilmestyivät markkinoilla vain muutama päivä sitten.

Purpose BTCCb.TO perustuvat tapahtumat saavuttivat yli 63 miljoonan dollarin arvon muutama tunti perustamisen jälkeen. Vertailun vuoksi: suljetun sijoitusrahaston QBTC.TO:n volyymi oli hieman yli 23,6 miljoonaa dollaria.

Miten Ethereum pärjää tässä suhteessa?

CME-tietojen mukaan pörssissä käytiin kauppaa lähes 1 900 ETH-futuurilla sen viiden ensimmäisen päivän aikana. Se vastaa 92 800 Ether-tokenia eli lähes 160 miljoonaa dollaria.

Noin 27 % siitä tuli Yhdysvaltojen ulkopuolelta.

ETH:n potentiaali tulevina kuukausina

Jos tarkastelemme vain käyttöarvoa, Ethereum voittaa Bitcoinin vaivattomasti. Parempi tekniikka, laaja käyttö ja loistava turvallisuus (ainakin verrattuna muihin kryptovaluuttoihin) tekevät ETH:sta erittäin hyvän sijoituksen.

Vaihtopotentiaali on yhtä suuri. Harkitsetko sijoittamista kryptovaluuttoihin? Ennen kuin aloitat seikkailun rahoitusmarkkinoilla, etsi hyvä sijoitusalusta. Tutustu arvosteluihin eTorosta – yhdestä netin suosituimmista välittäjistä.

Ehkä Ethereum ei ole yhtä suosittu kuin Bitcoin, mutta sillä on paljon enemmän tilaa kasvaa tulevaisuudessa. Tarkastellaanpa sitä näin – mikä on todennäköisempää: Ethereumin arvo kaksinkertaistuu ja saavuttaa 4 000 dollarin valuuttakurssin tai että Bitcoin tekee saman ja saavuttaa 120 000 dollarin valuuttakurssin?

BTC:n suosio valaisee yhä enemmän altcoineja, minkä myötä sijoittajat haluavat paljon innokkaammin vilkaista niiden suuntaan.