Glögiä ja joulukukkia

Glögiä ja joulukukkia

Nexhat Alimi tekee itse mm. havupallot.

Nummelassa sijaitsevassa Puutarhaliike Taimitorppa Oy:ssä otetaan joulu vastaan havupallojen, perinteisten joulukukkien ja glögin merkeissä.

–Kukat tuovat jouluista tunnelmaa kodin sisustukeen, sanoo harjoittelija Clarisse Piattier.

Yrittäjä Nexhat Alimi tekee itse myymänsä havupallot ja -kranssit sekä joulukukka-asetelmat. Joulukukkien ja havukoristeiden lisäksi samalla reissulla saa poimittua matkaan myös joulukuusen. Joulupuut ovat peräisin Pekan Joulukuuset -yrityksestä Virkkalasta.

–Nummelan alueella joulukuusen kuljetus on ilmainen, Alimi sanoo.

Hän kertoo, että ihmiset ostavat kukista eniten amarylliksiä, jouluruusuja ja joulutähtiä. Myös asetelmia sekä havupalloja ja -kransseja lähtee kiitettävästi asiakkaiden matkaan.

Taimitorppa on avoinna ennen joulua päivittäin kello 9.00 – 18.00 ja kukkaostosten lomassa voi juoda kupillisen lämmintä glögiäkin. Alimi aikoo tuoda joulumieltä kukkien muodossa myös jouluna, sillä liike on avoinna silloinkin: jouluaattona kello 8.00 – 19.00 ja joulupäivänä sekä tapaninpäivänä 9.00 – 18.00. He toivottavat asiakkaat tervetulleiksi joulukukkaostoksille.

Harjoittelija Clarisse Piattier esittelee havupalloja ja -kransseja.

Kukkaset ja asiakaspalvelu lähellä sydäntä

Alimi on ollut yrittäjänä Puutarhaliike Taimitorpassa viime toukokuusta saakka. Alku lähti hyvin liikkeelle ja asiakkaat ovat löytäneet kukkien luo. Alimi on jo pystyttänyt kasvihuoneen, joka mahdollistaa joulukukkien myynnin. Kesäksi on tulossa vielä laajennusta mm. katosten muodossa.

–Hän on tehnyt todella paljon töitä tämän paikan eteen ja täällä on myynnissä laadukkaita kukkia, Piattier sanoo.

Puutarha-alaa opiskeleva Piattier on tällä hetkellä työharjoittelussa Taimitorpassa, mutta siitä voi vielä tulla hänen työpaikkansa, sillä Alimi on jo väläyttänyt sellaista mahdollisuutta.

Ennen oman Puutarhaliike Taimitorpan ostoa Alimi oli mm. yhdeksän vuotta töissä puutarhaliikkeessä Espoossa. Alimi kertoo, että hän on aina pitänyt puutarha-alasta ja kukista. Lisäksi asiakastyöllä on iso merkitys.

–Pidän asiakastyöstä. Kun olin Munkkiniemessä töissä puutarhamyymälässä, opin millaista hyvä asiakaspalvelu on. Vien esimerkiksi ihmisille ostokset autoon. He sanovat, ettei missään muualla ole tällaista palvelua, Alimi kertoo.

Asiakaspalvelusta onkin tullut paljon kiitosta. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä myös siihen, että Alimi tekee kesäisin istutuksia.

Kun joulukiireistä päästää, Alimi aikoo pistää Taimitorpan kiinni pariksi kuukaudeksi.

–Silloin minä nukut, hän naurahtaa, mutta jatkaa samaan hengenvetoon, että helmikuussa alkaa jo orvokkien istutus.

Pääsiäisenä tienoilla puutarhaliikkeen ovet avataan jälleen.

Alimi on asunut Suomessa jo 19 vuotta. Suomen Punainen Risti auttoi hänet Kosovon sodan jaloista Suomeen.

–Vaimoni oli silloin raskaana, ja tyttäremme syntyi Suomessa. Ilman Punaista Ristiä minulla ei olisi vaimoa ja lapsia. Totta kai tykkään Suomesta ja olen tyytyväinen täällä, kertoo neljän lapsen isä.

SMS

Joulutunnelmaa kukka-astelemista.