Kuulumisia Vihdistä

Kuulumisia Vihdistä

Sitä sanotaan, etteivät ihmiset enää lue lehtiä. Se ei kenties pidä aivan paikkaansa, mutta tosiasia on, että monet nuoremmat lukevat vain digitaalisia tietolähteitä, ja silloin saattaa käydä niin, ettei niitä paikallisia uutisia tule luettua, kun se eivät ”tunge” silmille. Se onkin paikallislehden paras toiminto, se tuodaan jokaiseen kotiin, joka vain ei ole kieltänyt sen tuomista.

Ykkös-Lohja lehtikin tulee Nummelaan joka viikko ja kerran kuukaudessa myös Vihdin kirkonkylälle ja samalla aina Karkkilaan saakka. Vaikka lehden pääuutiset ovat Lohjaan painottuvia, on lehdessä myös Vihdin alueen ja Karkkilan uutisia ja ennen kaikkea koko alueen yritysten tarjouksia ja palveluilmoituksia. Monet näistä yrityksistä, jotka näkyvät lehden sivuilla, eivät näy oikeastaan lainkaan digikanavissa, vaikka niillä voi olla omat kotisivut. Yritysten kotisivut ovat kuitenkin pääsääntöisesti kertaalleen tehtyjä, eikä niitä hirveästi päivitellä.

Nettikasinot ovat kuitenkin nykyään osa monen aikuisen vapaa-ajan viettoa, koska voit pelata missä ja koska tahansa. Zimpler on ruotsalainen maksunvälittäjä, joka tuottaa palvelun nimenomaan mobiilimaksamiseen. Mobiilimaksaminen sen sijaan on noussut viime vuonna Suomessa jo ohi tavallisen tietokoneen kautta tehdyistä maksuista – tarkoittaa siis, että suomalaiset maksoivat jo viime vuonna enemmän mobiilisti netissä kuin kotikoneellaan. Siinä missä mobiilipelaaminen ja mobiilimaksaminen kasvavat tänäkin vuonna, Vihti kehittyy omalla tavallaan ainakin osittain positiiviseen suuntaan.

Yleistä Vihdin alueelta

Jos yleisesti miettii Vihdin aluetta ja se palveluita, niin ainakin terveys- ja sosiaalipuoli on hoidettu kohtuullisella tasolla, ainakin jos kyse on perusturvakuntayhtymä Karviaisen kotihoidosta. Karviaisen alueella kotihoidon piiriin pääsi palvelutarpeen mukaan jopa heti ja ateriapalvelun sain 1-6 vuorokauden aikana. Jos taas haettiin omaishoidon tukea, se myönnettiin määrärahojen puitteissa odotusajan ollessa keskimäärin 15 vuorokautta.

Siinä missä Vihdin Lidl laittaa sisustaa uuteen kuntoon on Nummelasta kadonnut Esso ja nyt lopulta myös keskustan ABC. ABC:n purkutyöt hoiti paikallinen Vihdin Rakennusurakointi Oy ja Asbestisaneeraus Kauko Lahdelma. Vanhan aseman kaikki metalliosat sen sijaan kuljetettiin Helsingin Metallipurkaukselle jatkokäsittelyyn. Nyt puretulla ABC:n tontilla on ollut polttoaineiden jakelua lähes 90 vuoden ajan.

Sisäjalkapallokenttä Vihtiin

Vihti sai uuden Aura Light Certos Areenan nyt tällä vuodelle. Hallin pinta-ala on noin 8 600 neliömetriä ja halli rakennettiin Vihtiin yhteistyön voimalla kahdeksassa kuukaudessa. Vihdin hallin rakennutti Vihdin Jäähalli Oy, jolle Vihdin kunta myönsi 3,5 miljoonan euron lainan hallin toteuttamiseksi. Siinä missä halliyhtiö rakensi hallin, kunta lupasi hoitaa pysäköintialueen rakentamisen.

Hallissa on 60×100 metrinen jalkapallokenttä ja yli 100 metriä pitkä juoksurata ja yleisurheiluun mm. pituushyppy ja kolmiloikkapaikka. Hallin lämmitys hoidetaan ilmalämpöpumpuilla.

Samaiselle alueelle on suunniteltu myös uusi koulu- ja päiväkotirakennus sekä juuri valmistuneet ja valaistut kuntoportaat.

Vihti tutuksi videoilla

Viime vuonna aloitettu Lohjan, Vihdin ja Siuntion yhteismarkkinointivideo julkaistiin lokakuussa. Se näyttää yhdellä 2 minuutin kertomuksella alueen hyviä puolia, mutta siitä on tehty myös 15 sekunnin sosiaalisen median versio. Markkinointivideon kustannukset olivat noin 9000 euroa. Löysimme videon YouTube version, jossa näyttökertoja on kertynyt peräti 35 kappaletta. Verrattuna siihen, että edellisen kerran Vihti teki itsestään videon ”Aktiivisten ihmisten Vihti” ja sillä on YouTubessa 1 998 näyttökertaa. Nämä Vihdin kunnan omat videot ovat hieman perässä Vihdin Puuhaparkin mainosvideota, jota on näytetty yli kolme miljoonaa kertaa.

Elokuvissa Vihti aiheita

Tänä vuonna elokuviin on tullut useita suomalaisia hittielokuvia, joista ehkä yllättävin menestys on Helene Schjerfbeckistä kertova elokuva. Helene ehti asua elämänsä aikana myös Vihdissä, vaikkakin elokuva alkaa ajasta, kun Helene asuu äitinsä kanssa Hyvinkäällä. Toinen alkuvuoden elokuva, jolla on jotain tekemistä Vihdin kanssa, on Vihdissä osittain kuvattu Sami Hedbergin ja Kiti Kokkosen Se mieletön remppa-elokuva. Tänä vuonna on tulossa pari muutakin kansainvälisesti odotettua hittielokuvaa, kun huhtikuussa tulee 25. Bond-elokuva, jossa Daniel Craig seikkailee No Time to Die- nimetyssä elokuvassa ja kesällä on tulossa myös Tom Cruisen tähdittämä Top Gun 2.