Linnanmäki: Lähde Helsinkiin kesällä 2024 koko perheen kanssa

Linnanmäki

Linnanmäki on Suomen vanhin ja suosituin huvipuisto, joka sijaitsee Helsingin Alppilassa. Huvipuisto avattiin vuonna 1950 ja se on siitä lähtien ollut suomalaisten suosikkikohde. Vuonna 2023 Linnanmäellä vieraili yli 2 miljoonaa kävijää.

Linnanmäellä on yli 40 huvipuistolaitetta, joista löytyy jokaiselle jotakin. Laitteiden joukossa on sekä vauhdikkaita vuoristoratoja että rauhallisempia laitteita koko perheelle. Linnanmäen suosituin laite on puinen vuoristorata, joka on ilahduttanut huvittelijoita jo vuodesta 1951 alkaen.

Linnanmäellä on myös useita erilaisia pelejä, joista voit voittaa erilaisia palkintoja. Puistossa on myös ravintoloita ja kahviloita, joissa voit syödä ja juoda herkullista ruokaa.

Linnanmäen historia

Linnanmäen historia juontaa juurensa vuoteen 1950, jolloin Helsingissä järjestettiin Lasten Päivän juhlat. Juhlien yhteydessä järjestettiin myös huvipuisto, joka oli menestys. Lasten Päivän Säätiö päätti rakentaa pysyvän huvipuiston Helsinkiin ja näin Linnanmäki sai alkunsa.

Linnanmäki on kasvanut ja kehittynyt vuosien varrella. Uusia laitteita on rakennettu ja vanhoja laitteita on uusittu. Linnanmäki on myös laajentunut, ja nykyään se sijaitsee 8 hehtaarin alueella.

Linnanmäen vetovoima

Linnanmäki on suosittu huvipuisto monesta syystä. Puistossa on laaja valikoima erilaisia laitteita, jotka sopivat kaikenikäisille ja -kokoisille huvittelijoille. Linnanmäellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja, teatteriesityksiä ja markkinoita.

Linnanmäki on myös hyvin saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä. Puisto sijaitsee Helsingin Alppiharjussa, ja sinne pääsee helposti esimerkiksi metrolla tai bussilla.

Linnanmäen suosittuja laitteita

Linnanmäen suosittuja laitteita ovat muun muassa:

  • Puinen vuoristorata
  • Taiga
  • Kingi
  • Tulireki

Linnanmäen vinkit

Jos suunnittelet Linnanmäen-reissua, kannattaa ottaa huomioon seuraavat vinkit:

  • Ostamalla kausikortin säästät rahaa ja voit käydä Linnanmäki-päivässä niin usein kuin haluat.
  • Jos haluat välttää ruuhkia, kannattaa valita hiljaisempi päivä käymiseen.
  • Linnanmäellä on paljon erilaisia laitteita ja pelejä, joten kannattaa suunnitella reitti etukäteen, jotta ehdit kokea kaiken.
  • Linnanmäellä on myös paljon ravintoloita ja kahviloita, mutta kannattaa ottaa mukaan myös omia eväitä, jos haluat säästää rahaa.

Linnanmäki on loistava paikka viettää hauska päivä perheen tai ystävien kanssa. Puistossa on jokaiselle jotakin ja voit varmasti löytää itsellesi sopivan tavan huvitella.

Kuva: Linnanmäki