Miksi Vihdin keskusta ei ole kirkonkylä vaan Nummela

Miksi Vihdin keskusta ei ole kirkonkylä vaan Nummela

Vihdin kunnassa on viime vuosina tapahtunut voimakasta kasvua ja kehitystä, ja tämä on johtanut myös kuntakeskuksen muutoksiin. Nummela on ollut Vihdin suurin taajama jo pitkään, ja sen sijainti valtatie 2:n varrella sekä hyvien liikenneyhteyksien varrella on tehnyt siitä houkuttelevan paikan niin asukkaille kuin yrityksillekin.

Nummela on kehittynyt vahvaksi kauppakeskukseksi ja palveluiden keskukseksi, jossa on laaja valikoima kauppoja, ravintoloita, kahviloita ja muita palveluita. Alueella toimii myös useita kouluja ja päiväkoteja sekä terveyskeskus ja muita julkisia palveluita.

Vihdin kunnan päättäjät ovat tehneet päätöksiä, joilla on pyritty edistämään Nummelan kehittämistä entistä vahvemmaksi kuntakeskukseksi. Tämä on näkynyt esimerkiksi kaavoituksessa ja investoinneissa, joilla on pyritty parantamaan alueen liikenneyhteyksiä ja kehittämään palveluita. Kaiken kaikkiaan Nummela on siis luonteva paikka toimia Vihdin keskuksena.

Nummelan kehittämistä Vihdin keskukseksi on tukenut myös sen sijainti osana Helsingin metropolialuetta. Monet Nummelassa asuvat työskentelevät pääkaupunkiseudulla, ja alueelle onkin kehitetty hyvät liikenneyhteydet pääkaupunkiseudulle. Esimerkiksi junayhteydet Helsinkiin ovat erittäin hyvät, ja matka kestää vain noin puoli tuntia.

Nummelan kehittäminen Vihdin keskukseksi on tärkeä asia, sillä se luo edellytykset alueen elinvoimaisuudelle ja kehitykselle. Vahva keskusta houkuttelee alueelle uusia asukkaita, yrityksiä ja palveluita, mikä taas vahvistaa alueen elinvoimaa ja taloutta. Tämä hyödyttää kaikkia alueen asukkaita ja yrityksiä.

Vihdin kunnan tavoitteena on kehittää Nummelasta entistä houkuttelevampi asuin- ja työpaikka-alue. Tämä edellyttää investointeja ja kehittämistoimia, mutta niiden avulla alueesta voidaan luoda vetovoimainen ja moderni keskus, joka palvelee niin alueen asukkaita kuin matkailijoitakin.

Mikä on Veikkoinkorpi

Veikkoinkorpi on asuinalue Vihdin kunnassa, joka sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Nummelan keskustasta koilliseen. Alueella on asuinrakennuksia ja omakotitaloja sekä loma-asuntoja.

Veikkoinkorven läheisyydessä sijaitsee myös Vihdin monipuolinen ulkoilu- ja virkistysalue, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ja ulkoiluun ympäri vuoden. Alueella on muun muassa hiihtolatuja, frisbeegolfrata, koirapuisto sekä uimaranta. Lisäksi Veikkoinkorven ja Vihdin monipuolisen ulkoilualueen läheisyydessä on useita eri luontopolkuja, jotka tarjoavat mielenkiintoisia retkikohteita ja näkymiä Vihdin kauniiseen luontoon.

Veikkoinkorpi sijaitsee lähellä valtatie 2:sta ja hyvien liikenneyhteyksien varrella, mikä tekee alueesta houkuttelevan paikan niin asukkaille kuin loma-asukkaillekin. Vihdin kunnan alueella on ylipäätään paljon kauniita ja monipuolisia luontokohteita, joten alueella asuvilla ja lomailijoilla on paljon mahdollisuuksia nauttia luonnonläheisestä elämäntavasta.

Veikkoinkorpi on yksi monista Vihdin kunnan kauniista asuinalueista, joilla on tarjottavanaan rauhallinen asuinympäristö luonnonläheisessä ympäristössä. Alueen omakotitalot ja loma-asunnot sijaitsevat suurelta osin metsäisillä rinnetonteilla, mikä luo kauniin ja rauhallisen ympäristön asumiselle.

Veikkoinkorven lähialueella on myös useita erilaisia palveluita, kuten kauppoja, kouluja, päiväkoteja ja terveyspalveluita, jotka ovat helposti saavutettavissa. Lisäksi Vihdin monipuolinen palvelutarjonta on käytettävissä vain muutaman minuutin ajomatkan päässä.

Vihdin kunta on tehnyt investointeja ja kehittämistoimia Veikkoinkorven alueen kehittämiseksi ja palveluiden parantamiseksi. Esimerkiksi alueen liikenneyhteyksiä on parannettu, ja tulevaisuudessa alueen kehittämistä aiotaan jatkaa edelleen.

Kaiken kaikkiaan Veikkoinkorpi on kaunis ja rauhallinen asuinalue, jossa yhdistyvät luonnonläheisyys ja hyvät palvelut. Alue tarjoaa asukkailleen erinomaiset mahdollisuudet rentoutumiseen, ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen, ja samalla palvelut ovat lähellä. Tämä tekee Veikkoinkorvesta houkuttelevan paikan niin vakituiselle asumiselle kuin vapaa-ajan viettoonkin.