Vihdin kunnanjohtajan kesäterveiset alueelle

Vihdin kunnanjohtajan kesäterveiset alueelle

Hyvä lukija

Kesä on saapunut jälleen Vihdin vehreisiin maisemiin ja minulla on ilo toivottaa teidät kaikki lämpimästi tervetulleiksi kokemaan Vihti-rakkauden kesä 2024.

Vihti on paikka, jossa luonto sekä elinvoimainen ja kulttuuririkas kuntaympäristö kohtaavat ainutlaatuisella tavalla. Hiidenveden kirkkaat vedet kutsuvat pulahtamaan ja nauttimaan kesän viileydestä. Patikointimahdollisuudet Nuuksion kansallispuistossa ja upeat maisemat Kokkokallion korkeuksista tarjoavat unohtumattomia elämyksiä kaikille ulkoilun ystäville. Tiesittekö muuten, että Nuuksion kansallispuisto täyttää tänä vuonna 30 vuotta ja että kaksi kolmasosaa tästä upeasta järviylängöstä sijaitsee Vihdin puolella? Tämä, jos mikä, on erinomainen syy lähteä tutustumaan Nuuksion monipuolisiin luontopolkuihin ja Vihdin kauniisiin maisemiin.

Historia ja kulttuuri elävät vahvana Vihdin kartanoiden ja suurtilojen maisemissa. Pääset kulkemaan Helene Schjerfbeckin jalanjäljissä ja nauttimaan laadukkaasta ruuasta sekä viehättävistä yöpymispaikoista aidoissa kartanomiljöissä. Vihdissä riittää myös tapahtumia ympäri vuoden, mutta erityisesti kesä tarjoaa runsaasti iloa ja tekemistä: Hiidenkirnu Festival, Pahantorjuja-elokuvafestivaali, Wuosisatamarkkinat sekä Vihti Race -seikkailutapahtuma ovat vain muutamia esimerkkejä monipuolisesta tarjonnastamme.

Seikkailunhaluisille Vihti tarjoaa jännittäviä kokemuksia niin maalla, vedessä kuin ilmassa. Nummelan lentokenttä, maastoautosafarit, karting-kisat, kiipeilyhallit ja melontaretket Hiidenvedellä takaavat, ettei seikkailuista ole pulaa. Hevosystävien iloksi Vihdissä on yli 120 hevostallia, joissa voi kokea aitoa hevospitäjän tunnelmaa. Olitpa sitten issikoiden ystävä tai perinteisten ratsutilojen ihailija, Vihti tarjoaa unohtumattomia hevoselämyksiä.

Tervetuloa nauttimaan kesästä Vihdissä! Lisätietoa vihtiläisistä elämyksistä löydät osoitteesta Visitvihti.fi.

Essi Piirojärvi
Vihdin vs. kunnanjohtaja