Espoo–Salo -oikoradan yleissuunnittelu on käynnissä

Espoo–Salo -oikoradan yleissuunnittelu on käynnissä

Espoo–Salo -oikoradan yleissuunnittelu on lähtenyt käyntiin infotilaisuuksien merkeissä. Ensimmäinen infotilaisuus järjestettiin Veikkolassa tiistaina 9.10.2018. Hankkeessa on nyt myös avattu karttapalautepalvelu, jonka kautta yleisöllä on mahdollisuus olla mukana vaikuttamassa.

Tilaisuudessa kerrottiin asukkaille tietoa Espoo–Salo -oikoradan yleissuunnittelusta, sekä kuultiin hankkeen eri osapuolten alustuksia suunnittelun etenemisestä sekä karttapalautepalvelusta. Tilaisuuden päätteeksi yleisöllä oli mahdollisuus keskustella suunnittelijoiden kanssa ja nähtävillä oli myös hankkeeseen liittyviä karttoja.

Infotilaisuuden yhteydessä avattiin myös hankkeen karttapalautepalvelu (https://app.maptionnaire.com/fi/4917/), jossa voi antaa vapaasti palautetta radan ja siihen liittyvien teiden suunnittelusta. Karttakyselyssä esitetään jatkosuunnitteluun valittu alustavan yleissuunnitelman ratalinjaus ja siihen liittyvät tunnelit, sillat sekä tiesuunnitelmat. Kartalla ratalinjaus esitetään maakuntakaavan maastokäytävänä, johon kaksiraiteinen rata suunnitellaan. Kysely on avoinna 9.10.–30.11.2018.

Espoo–Salo -oikoradan yleissuunnittelun infotilaisuudet jatkuvat vielä 10.10.2018 Salossa, 23.10.2018 Lohjalla ja 24.10.2018 Espoossa. Lohjan infotilaisuus 23.10.2018 pidetään kaupungintalo Monkolan valtuustosalissa klo 17.30-19.30.

Tarkempaa tietoa hankkeesta löytyy Espoo-Salo -oikoradan hankesivuilta (www.liikennevirasto.fi/kaikki-hankkeet/espoo-salo-oikorata), joilla on mahdollista ilmoittautua hankkeen postituslistalle. Ilmoittautuneille lähetetään hankkeen uutiskirjeitä, kutsut yleisötilaisuuksiin ja tietoa muista osallistumismahdollisuuksista.

Espoo–Salo -oikorata on osa nelivaiheista Helsinki–Turku nopea junayhteys -hanketta, joka lyhentää kaupunkien välistä matka-aikaa sekä tuo uusia mahdollisuuksia alueiden kasvuun ja kehitykseen. Espoo–Lohja–Salo välille suunnitellaan noin 95 kilometriä kokonaan uutta rautatieyhteyttä.