Google Paylla makaksaminen: Helppo ja turvallinen tapa maksaa

Google Pay maksaminen

Google Pay on Googlen kehittämä mobiilimaksusovellus ja verkkomaksujärjestelmä, joka mahdollistaa helpon ja turvallisen maksamisen verkossa, kaupoissa ja sovelluksissa. Google Pay maksaminen on saatavilla Android-laitteille, kuten älypuhelimille, taulutietokoneille ja älykelloille.

Mitä on Google Pay?

Google Pay on digitaalinen vaihtoehto perinteiselle pankkikortille tai käteiselle. Kun käytät Google Payta, maksat ostoksesi puhelimellasi tai älykellossasi. Maksaminen tapahtuu lähettämällä turvallisen tokenin myyjälle. Token on yksilöllinen koodi, joka muodostetaan korttitietojesi perusteella. Tokenia ei voi käyttää toisen henkilön maksamiseen.

Google Payn edut

Google Payn käyttäminen on usein nopeampaa ja helpompaa kuin perinteisten maksutapojen käyttö. Maksaminen tapahtuu yhdellä kosketuksella tai napautuksella. Google Pay on myös turvallinen maksutapa, sillä korttitietosi eivät tallennu puhelimeesi.

Google Payn edut voidaan jakaa seuraaviin ryhmiin:

 • Helppous: Google Payn käyttäminen on helppoa ja vaivatonta. Maksaminen tapahtuu yhdellä kosketuksella tai napautuksella.
 • Turvallisuus: Google Pay on turvallinen maksutapa, sillä korttitietosi eivät tallennu puhelimeesi.
 • Yleistyminen: Google Pay on laajasti käytössä ympäri maailmaa.
 • Monipuolisuus: Google Payta voi käyttää verkossa, kaupoissa ja sovelluksissa.

Google Payn käyttö

Google Payn käyttöönotto on helppoa. Tarvitset vain Android-laitteen, jossa on NFC-tuki, ja Google-tilin.

Verkossa maksaminen

Google Payta voi käyttää verkossa maksamiseen. Kun näet verkkokaupassa ”Pay with Google” -painikkeen, voit maksaa ostoksesi suoraan puhelimellasi.

Kaupassa maksaminen

Mobiilimaksaminen Google Payta käyttäen kaupassa. Kun näet kaupassa ”Pay with Google” -merkin, voit maksaa ostoksesi asettamalla puhelimen lähelle maksupäätettä.

Sovelluksissa maksaminen

Google Payta voi käyttää sovelluksissa maksamiseen. Kun näet sovelluksessa ”Pay with Google” -painikkeen, voit maksaa ostoksesi suoraan puhelimellasi.

Google Pay Suomessa

Google Pay on saatavilla Suomessa. Suomessa Google Payta tukevia pankkeja ovat muun muassa:

 • Aktia
 • Danske Bank
 • Handelsbanken
 • Nordea
 • OP
 • S-Pankki

Google Payn tulevaisuus

Google Pay on kasvava maksutapa. Google on sitoutunut kehittämään Google Payta entistäkin turvallisemmaksi ja helpommin käytettäväksi. Tulevaisuudessa Google Payta tullaan todennäköisesti käyttämään entistä laajemmin eri sovelluksissa ja palveluissa.

Google Payn turvaominaisuudet

Google Pay on turvallinen maksutapa, sillä korttitietosi eivät tallennu puhelimeesi. Maksaminen tapahtuu lähettämällä turvallisen tokenin myyjälle. Token on yksilöllinen koodi, joka muodostetaan korttitietojesi perusteella. Tokenia ei voi käyttää toisen henkilön maksamiseen.

Google Pay käyttää myös muita turvaominaisuuksia, kuten:

 • Sormenjälkitunnistus: Voit käyttää sormenjälkitunnistusta tunnistautumiseen ja maksamiseen.
 • Kasvojentunnistus: Voit käyttää kasvojentunnistusta tunnistautumiseen ja maksamiseen.
 • Salasanan käyttö: Voit käyttää salasanaa tunnistautumiseen.

Google Pay on hyvä vaihtoehto perinteiselle pankkikortille tai käteiselle. Se on helppo ja turvallinen tapa maksaa verkossa, kaupoissa ja sovelluksissa. Onko sinulla jo Google Pay sovellus käytössäsi?