Hyvinvointia arkeen – terveystuotteet verkkoapteekista

Hyvinvointia arkeen - terveystuotteet verkkoapteekista

Meidän nykyihmisten arki on entistä hektisempää. Se on jotenkin epäloogista, sillä kaikkien tilastojen mukaan meillä on entistä enemmän vapaa-aikaa. Samalla kun vapaa-aika on lisääntynyt, on kuitenkin lisääntynyt monikertaisesti myös se tarjonta, mikä nyt markkinoilla on. Erilaiset digitaaliset palvelut, koko digitalisaatio on tuonut arkemme aivan uudelle tasolle- tuoden myös hyvinvointituotteet verkkoon. Esimerkiksi tuotteet kuten Biomed apteekista ovat myös verkkoapteekista saatavissa. Mikä muuten on Biomed -tuttu nimenä monelle, mutta mikä hyvinvointituote Biomed on?

Biomed tuotteet ja hyvinvointi

Biomed on vuonna 1982 lääkäri Kaarlo Jaakkolan toimesta perustettu, terveystuotteisiin keskittyvä yritys, joka on jo noussut legendaariseen maineeseen suomalaisten keskuudessa. Biomedin tuoteperheeseen kuuluu tuotteita, jotka sisältävät mm. joditippoja, luuliemijauhetta, kurkumiimiä, inkivääriä, nattokinaasia, maksakapseleita, kuparia, ruoansulatusentsyymeitä yms.

Kaarlo Jaakkola halusi ennen yrityksensä perustamista ja tuotteiden markkinoille tuomista perehtyä syvemmin erilaisiin ravitsemushoitoihin ja hivenainetutkimuksiin. Hän huomasi ja oppi omien potilaidensa kautta asioita, jotka laajensivat hänen omaa toimintaansa ja lopulta johti Biomed-yrityksen perustamiseen. Jaakkola on myös kirjoittanut itse useamman kirjankin ihmisille itseoppimiseen. Kaikki biomed-tuotteet ovat ammattilaisten suunnittelemia ja valmistamia ja niillä on kaikilla selviä käyttökohteita.

Biomed on myös hyvä esimerkki suomalaisesta yrittäjyydestä. Se on tarina, jota voi kertoa kaikilla yrittäjyyttä miettiville, kuinka omasta halusta tehdä hyvää, voi syntyä toimiva yritys. Nykyään Biomed Oy on yli kolmen miljoonan euron liikevaihdollinen suomalainen yritys.

Oma hyvinvointi ja digitalisaatio

Vaikka digitalisaation on mahdollistanut arkemme helpottamisen monessa tilanteessa, ja vaikka se on ”pienentänyt” maailmaa, on se tuonut paljon myös työkaluja meidän oman hyvinvointimme kehittämiselle, tai vähintään hyvinvoinnin säilyttämiselle. Meillä on saatavilla useita sovelluksia eri laitteille alkaen älypuhelimista, jotka ovat aina mukanamme. Nämä sovellukset tuovat meille mahdollisuuksia seurata omaa toimintaamme lähes automaattisesti. Useat sovellukset sitten antavat meille käyttäjinä ohjeita ja vinkkejä tekemiseen ja olemiseen – on sitten meidän oma asiamme, miten suhtaudumme vinkkeihin, ja mitä lopulta teemme.

Digitalisaation ja verkkokaupat ovat tuoneet Biomedin tyyppiset tuotteet saataville meidän kotisohville. Eikä vain tuotteet, vaan tämä nykyaika tarjoaa meille mahdollisuuden kysellä tuotteista ja tekemisestä sosiaalisen median kanavissa, ja löytää niiden kautta samalla tavalla ajattelevia ihmisiä. Digisysteemit tarjoavat myös paljon tietoa tukemaan tuotevalintojamme ja niiden käyttöä – niin paljon kuin vain haluamme löytää tietoa, ja käyttää tuotteita hyvinvointimme tueksi.

Digitalisaatio ja tässä samalla tapahtuva jatkuva yhteiskunnallinen muutos työntekemisen ja arjen elämisen kanssa vaikuttaa kovasti myös hyvinvointiimme sekä tulevaisuuteen. Kaikki tilastot kertovat, että työaikamme on edelleen vähenemässä siinä ykkös työpaikassa, mutta monet ovat jatkossa pakotettuja miettimään oikeasti myös toista työpaikkaa, samalla kun kokonaisvapaa-aikamme lisääntyy. Me emme kuitenkaan voi olla vain vapaalla, kotona sohvalla digipalveluita käyttämässä – arkemme tulee siis edelleen muuttumaan, ja arkemme ympärille rakentuvat palvelut kokevat myös jatkuvaa muutosta.

Oma hyvinvointi ja sen pohja

Ennen erilaisten tuotteita käyttöä on hyvä tehdä itsekin jotain. Omassa arjessa on meillä monella tilanteita, jotka voisimme tehdä paremmin hyvinvointia ajatellen: nukkuminen, liikkuminen, syöminen, ihmissuhteet – digitalisaatio on tuonut näihin kaikkiin muutoksia viimeisten vuosikymmenten aikana, mutta meidän kehomme on kehitetty tällaiseksi tuhansien vuosien aikana – eli me tarvitsemme yhä tarpeellisen määrän unta, meidän pitää liikkua tarpeeksi kehomme toimintakyvyn ylläpitämiseksi, meidän tulee syödä ja juoda ja meidän tulee ylläpitää ihmissuhteitamme – kun hoidamme nämä perusasiat kuntoon ja yhdistämme tähän arkemme ja elämämme järjestämiseen mahdolliset tuotteet, ovat ne sitten apteekkituotteita tai jotain muuta – niin olemme oikealla tiellä.