Kotipalvelu Autan Oy

Kotipalvelu Autan Oy

Kotipalvelu Autan Oy on Suomalainen kokonaisvaltaista tukemista tuottava palvelu. Olemme Aluehallintoviraston ja Lohjan, Vihdin ja Karkkilan hyväksymä ja rekisteröimä kotipalvelua ja kotipalvelujen tukipalveluita tuottava yritys. Tuotamme palvelut myös alv 0 – palveluina, iän tai sairauden perusteella.

Palveluihimme kuuluu myös omaishoitajien lakisääteisten vapaiden hoito hoidettavalle, kotiin tuotettuna, Lohjan, Vihdin ja Karkkilan alueilla. Lisäksi Lohjan alueella omaishoitajien lakisääteisten vapaiden vaihtoehtoinen käyttö. Omaishoitajasijaisuudet ja vaihtoehtoinen käyttö tuotetaan palvelusetelillä. Lisää tietoa aiheesta saatte kotisivuiltamme. https://www.kotipalveluautan.fi

Kotipalvelu Autan Oy on laaja kotiin ja kodin ulkopuolelle tuotettava palvelu. Autamme luotettavasti kaikissa päivittäisissä toiminnoissa. Kun omat voimavarasi eivät enää riitä, niin tulemme avuksesi. Annamme kiireetöntä yksilöllistä palvelua sinun toiveidesi mukaisesti. Haluamme mahdollistaa sinun, kotona asumisen mahdollisimman pitkään. Otamme aina huomioon sinun, toiveet ja huomioimme myös sinun läheiset, yhtenä osana kodissa tapahtuvaa palvelua.

Luvanvaraiset ja rekisteröidyt palvelumme koskevat seuraavia asiakasryhmiä:

– mielenterveyskuntoutujat

– päihdekuntoutujat

– vammaiset (kehitysvammaiset, vammaiset ja muut vammaiset)

– lapsiperheet

– vanhukset ja ikäihmiset

Palveluiden sisältöön voitte tutustua tarkemmin yllä mainitulla kotisivullamme.

Korona (covid-19-virus) on aiheuttanut mielissämme huolta ja haluaisimme jo unohtaa koko asian. Joudumme kuitenkin katsomaan totuutta silmiin ja suojautumaan ja tarvittaessa eristäytymään muista ihmisistä. Lähes kaikilla on tuttavapiirissä joku, joka on sairastunut tai sairastaa koronaa. Jokainen meistä kuitenkin kokee eristyksen eri tavoin. Voisimme aloittaa pohtimisen itsestä ja miettiä tarkemmin omia tunteita. Ei pidä epäröidä tarvittaessa kääntyä ammattilaisten puoleen.

Opetellaan yhdessä olla huolehtimatta kaikista maailman murheista ja keskitytään pitämään huoli itsestä ja arkirytmistämme. Yritetään pitää yhteyttä ystäviin ja sukulaisiin ja keskustelemaan, vaikkapa vain etänä. Jo pienikin keskustelu toisen kanssa auttaa arjessa selviytymiseen.

Kauniista sanoista huolimatta meissä on niitä ihmisiä, jotka eivät joko jaksa tai kykene sairauden, iän tai vamman takia olemaan yhteydessä auttavaan tahoon. Monesti unohdamme nämä ihmiset. Se on helppoa ja helpompaa meille kaikille. Kuitenkin nämä ihmiset ovat juuri heitä, jotka tarvitsevat eniten apuamme. Lakeja on kyllä tehty paljon palveluiden takaamiseksi, mutta jos ihminen itse ei jaksa niistä ottaa selvää, niin palvelut jäävät saamatta. Erityisesti mielensairauksista kärsivät jäävät usein vaille auttavaa tahoa. Heitä ei myöskään ole lailla suojattu. Pitäisi olla joku, joka ottaa asian hoitaakseen, ennekuin se on myöhäistä.

Saamme lukea ja kuulla jatkuvasti kasvavista mielenterveysongelmista. Uutena kasvavana ryhmänä on nuoret koululaiset. Näiden auttamiseksi tulisi tehdä kaikki mahdollinen, että emme menettäisi heitä. Pitkittyessään ne paisuvat ja kustannukset nousevat. Nyt jos koskaan on tarve auttaa perheitä jaksamaan ja erityisesti niitä perheitä, joissa ongelmat ovat jo alkaneet.

Vanha sanonta kuitenkin kuuluu, että ”asioilla on taipumus järjestyä”. Uskokaamme tähän ja jos voimia vähänkin riittää, niin lähtekää ulkoilemaan raikkaaseen kuulaaseen syysilmaan. Syksy on jo värjännyt maisemaa ja on tuonut meille jälleen kerran kauneimpia värejään esiin. Hyvää syksyn jatkoa kaikille ja tulevaa talvea.

Päivitämme kotisivuillamme olevaa blogia, mahdollisuuksien mukaan. Käy lukemassa viimeinen blogimme.

Syysterveisin: Kotipalvelu Autan Oy, Katri Nykänen

Voitte lukea palveluistamme enemmän kotisivuiltamme https://www.kotipalveluautan.fi tai olla suoraan yhteydessä puhelimitse numeroon: 040 536 5750.