Millaista on asuminen Vihdissä?

Millaista on asuminen Vihdissä?

Oletko muuttamassa lähelle pääkaupunkia töiden tai muun syyn vuoksi, mutta suurkaupungin vilske ei kiinnosta? Tällöin noin 50 kilometrin päässä Helsingistä sijaitseva Vihti saattaa olla sinulle varteen otettava vaihtoehto uudeksi asuinpaikaksi. Vihdissä on kaikki pikkukaupungin edut, mutta lisäksi sijainti suurkaupungin kyljessä ja vaikka muitakin vaihtoehtoja sijainnin puolesta vastaavan kaltaiseen asumiseen on, niin Vihti on kiistatta yksi parhaista, ellei jopa se kaikkein paras.

Vihdin alueen palvelut

Vihdin ulkoilualueet ovat lähes tulkoon valtakunnallinen käsite. Luontopolut, lenkkeilymaastot, jalkapallokentät, uimarannat ja pyöräilyreitit kesäisin sekä hiihtoladut, laskettelurinteet ja kaukalot talvisin antavat kattavat mahdollisuudet ulkoiluun. Jos olet golfin, ratsastuksen tai melonnan ystävä, niin myös niitä lajeja voi Vihdissä harrastaa hyvin.

Vihdissä voi rentoutua monella muullakin tavalla, siellä on paljon kahviloita ja ravintoloita, joita löytyy moneen lähtöön. Täysin varmasti löytyy maistuvia pizzoja, kebabeja ja pihvejä ja löytyypä eksoottisempaan makuun kiinalainenkin ravintola.

Mikäli olet penkkiurheilun ystävä, niin Nummelan Palloseura pelaa jalkapalloa miesten Kolmosessa. Vihdin vuosikautinen ylpeyden aihe, naisten Superpesiksen Suomen mestaruuden vuonna 1998 voittanut Vihdin Pallo on nykyisin vajonnut maakuntasarjaan, jolla sarjatasolla on myös seuran miesten joukkue. Silti silläkin tasolla ottelut ovat hyvin jännittäviä seurattavia ja keräävätkin mukavasti katsojia lehtereille nauttimaan pelistä ja kauniista kesäpäivästä.

Aina ei tietenkään keli suosi ulkoilua tai ei muuten huvita lähteä kodin lämmöstä mihinkään, pöytäpelit ja muut seurapelit ovat klassikoita ja aina voi syventyä hyvän kirjan pariin, mutta onneksi teknologia on myös nykyään kehittynyt niin, että lähes meillä kaikilla on oma viihdekeskus taskussa, eli älypuhelin. Mobiililaitteilla voi missä tahansa, myös Vihdissä, katsella esimerkiksi eri suoratoistopalveluita tai avata nettikasinon ja käynnistää jännityksen täyteiset ja graafisesti näyttävät kolikkopelit. Sitä hyvää kirjaa voi nykyään lukea myös E-kirjamuodossa pöytäkoneelta, tabletilta tai vaikkapa älypuhelimen näytöltä.

Mitä löytyy lapsiperheille?

Mikäli sinulla on lapsia, on Vihti erinomainen paikka asua. Jo aiemmin tässä artikkelissa mainittiin Vihdin lukuisista ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksista, mutta tämän lisäksi on syytä mainita, että perheelle sopivia asuntoja löytyy kohtuulliseen hintaan verrattuna suurempiin kaupunkeihin. Vihdissä on myös omanlaisensa pikkukylän tunnelma, sillä yhteisö on erittäin tiivis ja ystävällinen, naapurit tervehtivät toisiaan ja ystävystyvät nopeasti. Myöskään liikenneruuhkista ei Vihdissä tarvitse kärsiä ja hiukan isommat lapset uskaltaakin surutta päästää ulkoilemaan omin nokkineen.

Unohtaa ei sovi kaikkien lasten suosikkipaikkaa Vihdissä, eli PuuhaParkia. Tässä teemapuistossa on yli 100 eri puuhaa lapsille, joten kaiken ikäisille löytyy tekemistä. Erinomainen paikka viedä esimerkiksi ulkopaikkakunnalta kyläilemässä olevia vieraita. Vihdissä asuu paljon lapsiperheitä, joten lasten ystäväpiiristä muodostuu laaja ja he pystyvät luomaan elinikäisiä suhteita. Ikimuistettavaan lapsuuteen on hyvät mahdollisuudet Vihdissä.

Vihdin tulevaisuus

On syytä odottaa, että Vihti ei tule kovin paljon muuttumaan tulevina vuosina, vaan on jatkossakin melko rauhallinen pikkukunta, jonka sijainti on kerrassaan erinomainen ja joka toimii kiireisillekin ihmisille mukavana leposatamana pitkän työpäivän jälkeen. Harrastusmahdollisuudet eivät varmasti tule tulevaisuudessa ainakaan heikkenemään ja vaikka palvelut eivät luonnollisesti vedä vertojaan kaikkein suurimmille kaupungeille, niin vastaavan kokoisiin kuntiin verrattuna Vihdin palvelutaso on aivan huippuluokkaa.