Onko kylpyhuoneremontin aika?

Onko kylpyhuoneremontin aika?

Oletko vaihtamassa asuntoa tai juuri ostanut uuden? Monella on tässä vaiheessa edessään kylpyhuoneremontti, toisilla siksi, että asunto menisi paremmin kaupaksi ja toisilla siksi, että kylpyhuoneesta tulisi juuri sopiva uudelle asukkaalle.

Kuin moni päättää asunnon ostamisen kylpyhuoneen perusteella?

Varmaa tietoa asiasta ei ole, mutta monet asuntokaupat tehdään tunteen pohjalta ja mikä muu vaikuttaisi tunteisiin kuin keittiön juuri paistetut pullat, siisti ja puhdas sauna ja toimiva nykyaikainen kylpyhuone?

Kylpyhuoneen kunto voi itsestään laskea talon arvoa tuhansilla euroilla tai vastaavasti siisti ja hoidettu kylpyhuone voi olla juuri se ratkaiseva tekijä, millä talokaupat syntyvät. Siksi kylpyhuone on tärkeä pitää kunnossa, eikä vain asunnonmyyntivaiheessa vaan muutenkin.

Käytämme kylpyhuonettamme joka päivä

Hampaidenpesu, WC-käynnit, suihkussa käynti, mahdollinen ammeessa loikoilu, meikkaaminen, parran ajaminen – kylpyhuone on monipuolinen kokonaisuus, jonka pitää muotoutua ja palvella asukastaan monin eri tavoin sekä sen pitää kestää kulutusta, mutta oltava myös valmis muutoksiin, kun niiden aika on.

Esimerkiksi Vihdistä tai tarkemmin Nummelasta löytyy Vihdin Kalustetukku, paikallinen yritys, josta löydät omaan kylpyhuoneeseesi laatikot ja kaapistot, wc-istuimet, suihkukaapit yms. Käytännössä ja tarvittaessa saat myös suunnittelun, kaikki tarvittavat asiat ja vielä tekijät, jotka remontoivat kylpyhuoneesi, mutta ennen sitä meillä olisi sinulle muutama vinkki.

Vinkkejä uuteen kylpyhuoneeseen

Sanotaan ettei pidä lähteä soitellen sotaan, niin ei myöskään kannata sännätä kohti kylpyhuoneremonttia ilman muutamaan peruskohtaa:

  1. Avaa tietokoneesi tai lähde kiertämään rautakauppoja ja sisutuskauppoja, ja ota kännykkäsi mukaan ja ota kuvia. Internetistä löydät Googlen avulla paljon kuvia kylpyhuoneista.
  2. Mieti millaisen WC-istuimen haluat, koeistu ja kysele hintoja
  3. Haluatko suihkukaapin, pelkän suihkun vai peräti ammeen – vaihtoehtoja kyllä löytyy eri mallisia ja kokoisia
  4. Entä valaistus, haluatko yhden valon, useamman valon vai peräti vaihdettavan valojärjestelmän, joka mukautuu tarpeesi mukaisesti meikkaamisesta kylpylän rauhallisuuteen
  5. Entä sitten tuoksut
  6. Kun päädy tekemään remontin, ja jos käytät ammattilaista apunasi, tee kirjallinen sopimus

Käytä liikkeiden kuvastoja, tilaa kotiisi kuvasta ja Googlaa nykyaikaisia kylpyhuoneita, vintage-kylppäreitä, mitä sitten haluatkaan, mutta etsi erilaisia ideoita rauhassa, sillä seuraava vaihe on jo edessä.

Kylpyhuoneremontin tehtävänä on kuitenkin loppujen lopuksi parantaa asunnon asumismukavuutta, joko sinulle tai asunnon tuleville ostajille.

Budjetoi remonttisi

Ennen kuin alat tehdä mitään lopullisia päätöksiä, sinun pitää asettaa uudelle kylpyhuoneellesi budjetti, joka sitten kyllä määrittelee, oletko tekemässä vain pientä pintasiloittelua, vai onko koko kylppäri menossa uusiksi.

Muista budjetissasi myös se, kuka tekee remonttisi? Onko se Vihdin Kalustetukku, sinä itse, vai joku toinen paikallinen remonttimies tai -firma? Yhdistätkö kylpyhuoneremonttiisi myös muita kotisi remonttitarpeita vai onko kyseessä sittenkin vain värien ja kenties lamppujen vaihto?

Ilman budjettia projektista ei välttämättä tule mitään ja jäät vain miettimään erilaisia vaihtoehtoa ja voit jäädä jopa unelmoimaan jostain sellaisesta, mikä ei olisi taloudellesi tai kylpyhuonetilallesi edes mahdollista.

Pieniin ja isoihin kylpyhuoneisiin saadaan kyllä uutta ilmettä sekä isolla rahalla että pienellä budjetilla ja joskus onkin hyvä tehdä budjetti ja lähteä käymään sisustus- ja rautakauppaliikkeissä kysymässä, mitä keskimääräinen oman kylpyhuoneesi remonttimaksaa? Tule nopeasti huomaamaan, että valitsemalla merkkituotteita, voit kuluttaa huomattavasti enemmän kuin merkittömissä tuotteissa, mutta kaikki on lopulta sinusta itsestäsi kiinni. Myöskin oletko tekemässä remonttia myyntiä ajatellen, vai oletko juuri ostamassa taloa vai ajattelitko vain uudistaa oman perheesi kylpyhuoneen, jotta jokainen perheenjäsen tuntisi olonsa siellä rauhalliseksi ja kylpyhuone olisi raikas, moderni ja toimiva?