Suoratoistopalvelut valtaavat Suomen: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

suoratoistopalvelut

Suomalaiset ovat ottaneet suoratoistopalvelut avosylin vastaan, eikä ihme. Ne tarjoavat kätevän ja helpon tavan katsoa elokuvia, sarjoja ja muuta viihdettä milloin tahansa ja missä tahansa. Mutta valikoiman ollessa valtava voi olla vaikea tietää, mistä aloittaa. Tässä artikkelissa kerromme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää suoratoistopalveluista Suomessa, jotta voit löytää itsellesi sopivan vaihtoehdon.

Mitä ovat suoratoistopalvelut?

Suoratoistopalvelut ovat verkkopalveluita, joiden avulla voit katsoa elokuvia, sarjoja ja muuta viihdettä internetin välityksellä. Sinun ei tarvitse ladata tiedostoja koneellesi, vaan voit katsoa sisältöä reaaliajassa. Useimmat suoratoistopalvelut vaativat kuukausimaksun, mutta on olemassa myös ilmaisia vaihtoehtoja, joissa on rajoitetumpi sisältötarjonta.

Suosituimmat suoratoistopalvelut Suomessa

Suomessa on tarjolla useita eri suoratoistopalveluita, joista jokaisella on oma ainutlaatuinen sisältötarjontansa. Tässä on joitakin suosituimpia vaihtoehtoja:

  • Netflix: Netflix Suomi on maailman suurin suoratoistopalvelu, jolla on laaja valikoima elokuvia, sarjoja, dokumentteja ja alkuperäissisältöä.
  • HBO Max: HBO Max tarjoaa laajan valikoiman HBO:n hienoja sarjoja ja elokuvia, sekä Warner Bros.:n ja DC:n uutta sisältöä.
  • Disney+: Disney+:ssa on tarjolla Disneyn, Pixarin, Marvelin, Star Warsin ja National Geographicin elokuvia ja sarjoja.
  • Amazon Prime Video: Amazon Prime Video sisältyy Amazon Prime -jäsenyyteen ja tarjoaa laajan valikoiman elokuvia, sarjoja ja alkuperäissisältöä.
  • Viaplay: Viaplay tarjoaa laajan valikoiman pohjoismaista sisältöä, sekä kansainvälisiä elokuvia ja sarjoja.
  • Ruutu: Ruutu on kotimaisten tv-kanavien, kuten Nelosen ja MTV:n, suoratoistopalvelu.
  • Yle Areena: Yle Areena on ilmainen suoratoistopalvelu, joka tarjoaa Ylen tv-ohjelmia ja radio-ohjelmia.

Rakuten TV: Uusi haastaja markkinoilla

Rakuten TV on uusi tulokas Suomen suoratoistopalvelumarkkinoilla, mutta sillä on jo paljon tarjottavaa. Palvelussa on laaja valikoima elokuvia ja sarjoja, sekä ainutlaatuisia alkuperäissisältöjä. Rakuten TV on myös yksi harvoista palveluista, joka tarjoaa 4K- ja HDR-kuvanlaatua.

Miten valita oikea suoratoistopalvelu?

Oikean suoratoistopalvelun valinta riippuu tarpeistasi ja mieltymyksistäsi. Jos etsit laajoja valikoimia elokuvia ja sarjoja, Netflix tai HBO Max ovat hyviä vaihtoehtoja. Jos olet kiinnostunut pohjoismaisesta sisällöstä, Viaplay tai Ruutu ovat hyviä vaihtoehtoja. Ja jos etsit ilmaisia vaihtoehtoja, Yle Areena on hyvä vaihtoehto.

On myös tärkeää harkita, millä laitteilla aiot katsoa suoratoistopalvelua. Useimmat palvelut ovat saatavilla useille eri laitteille, kuten älytelevisioille, älypuhelimille, tableteille ja tietokoneille.

Vinkkejä suoratoistopalveluiden käyttöön

Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla saat enemmän irti suoratoistopalveluista:

  • Luo profiili jokaiselle perheenjäsenelle, jotta jokainen voi katsoa omaa sisältöään.
  • Käytä hakutoimintoa löytääksesi etsimäsi elokuvat ja sarjat.
  • Lisää elokuvia ja sarjoja katsolistallesi, jotta löydät ne helposti myöhemmin.